Tuesday, December 21, 2010

Untuk Insan Yang Bernama Suami dan Bakal Suami

Salam reader semua. Hope semua berada dalam keadaan yang sihat walafiat. Hari ni aku nak share 1 entry yang agak menarik buat suami dan juga bakal-bakal suami di luar sane. Motif utama aku buat entry ni, sebabnya aku nak share ngn para lelaki di luar sane apa yang isteri-isteri mereka selalu lakukan untuk diorang & apa yang korang berikan untuk mereka. Memanglah aku nie tak kawen lagi (tapi aku pernah mimpi aku kawen), tapi aku ada baca benda nie kat santapan rohani so elok la kalu aku share ngn korang semua kan.hehe.sharing is caring.kan.kan.kan??hehe.

Tahukah kau yang isterimu sentiasa curi-curi membuka wallet untuk mengcheking "Ada duitkah suamiku?" 
-TAPI bila kau ada duit, wah! wah! wah! kau siap boleh tanya lagi bini kau "Ada duit ke?" sedangkan itu adalah kewajipan kau untuk berinya nafkah? -

Tahukah kau wahai suami, tiap-tiap malam isterimu akan terbangun dari tidurnya dan perkara pertama yang diingat ialah suaminya, lantas terus si isteri menjenguk suaminya di sebelah, di kucup dahi suaminya, diusap rambutnya, penuh kasih sayang dan belas kasihan.
 -TAPI yang kau berinya hanyalah dengkuran kadang-kadang siap kentut lagi..Cissss!!- 

Tahukah kau wahai suami, kalau kau balik lewat malam sampai jam 4-5 pagi atas alasan kerja atau kau suka-suka nak lepak ngan kengkawan kat mamak corner ke hape, bini kau yang di rumah tu tak lena tidur, selagi kau tak balik selagi tulah mata tak leh pejam.
-TAPI yang kau tahu bersembang aje sampai pagi, langsung tak hingat bini, dahlah balik lambat. Esoknya selagi tak masuk Zohor tak reti-reti nak bangun, dah bangun tahu nak makan aje-

Tahu tak kau wahai suami, setiap kali isteri mu menggosok bajumu apa yang sentiasa terlintas di fikirannya ialah" Handsome tak laki aku bila pakai baju ni?"
 -TAPI kau bila dah handsome sikit mulalah hidung tinggi nak mengorat lagi.-

Tahu tak kau wahai suami, isteri tu tak mintak banyak, cuma pujilah dia sekali-sekala, peluklah dia setiap pagi dan malam sebelum tidur (peluk yang setakat pelukan sayang sahaja..bukan dengan harapan dapat "apa-apa")

Hadiahkanlah dia sekali-sekala walaupun setakat coklat sekeping, picitlah bahunya sekali-sekala dan kalau nak tidur tu, selimutkanlah dia, sebab sebenarnya, bini tu selagi laki dia tak lelap mata dia hanya tidur-tidur ayam sahaja.

Satu lagi, wahai si suami kalau korang nak tahu, sebaik sahaja saksi kata SAH!!!! Tuhan tu telah kurniakan 6, 7, 8 senses kt si isteri, sebab itulah dia orang tahu korang buat apa kat belakang dia, tak yah guna spy dowh...dia orang mesti tahu punya.hahaha


bestnye tawen.kui3:P

 hmm, bila aku jadik isteri kepada en.suami nanti aku rasa aku pon bakal buat benda yang sama macam kat atas ni.(jaga-jaga en.suami). So, my advise here hargailah bini dan bakal bini korang semua yer guys. Hargailah diorang sebagaimana korang hargai kereta korang, team feberet korang, PS2 korang & lain-lain lagi. Diorang pon nak jugak merasa dihargai. Betol tak gurls & woman??hehe:D

 p/s : best sangat episod 1 Bukan Diriku. Walaupon sedih atas kematian hero baik, tapi tak mengapa kerna dia tetap wujud dalam badan Ariel.ngehehe:)

sekian;)

thanks for reading;)

15 orang menginap di sini:

teema chan said...

tak semua suami cmtu , kadang2 benda yang mu list katenye bini buat aku rase la ade je laki bwat cmtu hehehehhee

cg_mila said...

tu laki mithali tu.susah nak carik!huwaaa.carikan aku sorang yg mcm mu ckp tuh!hahaha:P

aimi nadiah said...

bc yer kpd semua encik suami n encik bakal2 suami..
p/s:tsenyum sorg sy bc post nie.. mcm realiti jer apa yg ditulis tu..

cg_mila said...

ngehehehe.bakal2 suami mmg patot baca nih.hamper 100% yg dicatat kt cni mmg wujud kt dunia realiti.huhu

farhana_acimek3 said...

ohh soooo swetttt entry ni milaaa...thummmbbbbsssssss uppppppppppppppp

E.d.Y said...

dalam berumahtangga kene terima suami/isteri seadanya

teema chan said...

hehehe , memang susah , dan kalau aku nak carikkan mu pon , still aku kene carik untuk aku dulu ,haha

cg_mila said...

hehe.kasi en.suami u bc lah nana.hik3:P

cg_mila said...

yup!dats rite edy.hehe:)

cg_mila said...

wakakakaka!aku carik untuk mu, mu carik untuk ak.ap macam??haha!!:P

Azwan Aziz said...

tak semua lelaki camtu la cik adik...huhu

cg_mila said...

hehehe.ye.mmg x semua mcm tu encik a.a oit.hnya sgelintir shja.tp jnis bgini tetap ada kn.huhu

Azwan Aziz said...

memang ade... tp obviously not me...hehe

::nuRuLaDHar:: said...

best kan kawen? ehehee alamak, lebeh suda..eheee =)

cg_mila said...

en. a.a~hahahaha.yelah tu.belom kawen belom taw!hahaha:P

nuruladhar~hahaha!best kowt.kui3:P