Friday, December 10, 2010

Aku mimpi aku kahwin.Kau Ada?

Salam pembaca semua. Hari ni aku just nak stori pasal mimpi yang tetiba muncul dalam tidur aku semalan and u alls tahu tak apa yang i mimpi..haish, ini bukan mimpi basah okeh! Tapi aku mimpi aku KAHWIN! hoyeah3. (gatal kau!mimpi jekk pon).. Hadoilah, nie memang dah sampai tahap kritikal dah ni makcik. Siap mimpi lagi tuh. Sebelum-sebelum nih tak pernah wokey aku mimpi macam ni.(hmm aku rasalah kan dah lame kot aku tak mimpi).. Jum baca apa yang aku nak stori nih. Aku stori apa yang aku ingat jela kan.


Dalam mimpi tuh, tetiba jekk muncul suasana di mana aku tengah bersiap-siap untuk ditabalkan sebagai raja sehari (wakakakaka!!). Masih jelas diingatanku aku memakai baju pengantin kaler biru (tapi biru muda or biru tua aku tak pasti, tak berapa nak clear).. Wohoa! Baju pengantin aku kaler biru siot. Fuuh! Macam real jew beb! Then, lepas siap didandan oleh mak andam, aku pon dok tunggu lah pengantin lelaki nak sampai. Hmmm. Ni lah part yang paling kelakar kot. Time duk menunggu tuh, korang taw tak aku dok buat apa?hahaha. Agak-agaklah kan korang dapat teka tak kalau aku tak bagitaw? (mestilah tak kan sebab ni mimpi aku bukan mimpi korang.haha) Walawei! Kalau nak tahu, aku sempat lagi mengon9kan diri menghadap pesbuk. Mak aih! Apa ke hebat sangatlah fenomena fb nih sampaikan hari nak kawen pon sempat lagi nak berfesbuking segala. Memang dahsyat lah kau FB! Time aku dok tengah-tengah layan fesbuk tu lah pengantin lelaki pon sampai. Dengarlah bunyik kompang, gedebak gedebung, gedebak gedebung, gedebak gedebung..(aik bunyik kompang macam ni?lantak lah kau janji kau taw apa menatang kompang tuh) 


Ha, ni lah part yang paling aku tunggu-tunggu. Beb! Aku mana ada pakwe.(kenyataan berani mati!haha) So, aku memang tak leh nak agak lah sape yang jadik laki aku. Haish. Last-last muncul jugak muka pengantin laki depan aku dan aku dapat tengok muka dia. REAL beb! Sampai sekarang aku dok terbayang-bayang muka tuh.(haish, tak kan dah gila bayang kot)..Tapikan aku macam tak excited sangat pon bila dah tengok muka bakal laki aku tuh. Itu yang buat aku agak pelik. Macam aku tak dak feeling pon kat dia.(adakah aku dipaksa kahwin??) Then, mula lah kan pengantin lelaki nak shake hand dengan tok kadi, dan korang semua nak taw tak aku tengah dok wat apa masa tuh, memang kompem lah korang dapat agak. YES! Memang aku tengah dok mengadap fb lagiiii. Gilak lah kau! Laptop dari dok lam bilik tuh, aku bawak turun sampai kat bawah (bajet umah 2 tingkat masa lam mimpi nih). Walawei, menyempat jekk kan. Lepas tu kan sambil aku dok mengadap fb tuh, aku dok intai-intai gak bakal laki aku. Ini kerana, posisi aku masa tuh aku dok tepi dinding (betul-betul tepi dinding sebab nak cover tengah maen fb) kiranya macam pandangan terhalang oleh dinding lah. Lawaks kot. Tak pernah lagi aku rasa orang nak nikah dok macam gini (mimpikan biasalah.hehe)


Sambung balik cerita, dah nak sampai klimaks dah ni, nak dijadikan cerita lepas jekk laki aku sudah shake hand dengan tok kadi tuh, biasanya sesi batalkan air sembahyang kan. Tapi tak sempat doe! Mimpi aku telah diganggu oleh sesuatu bunyik dan tak lain tak bukan bunyik fon aku sendiri yang mengatakan mesej telah masuk. Wooooo! Potong line betol r. Time ni lah dye nak memekak! Then, aku pon tersedar dalam keadaan mamai sambil otak aku ligat memikirkan huh, aku mimpi aku kahwen?waaaa.baju pengantin kaler biru?muka laki aku ******???waaaaa.Tak pecaya!best kot nak kahwen!hahahahahaha.(sambil senyum tersipu-sipu)


mungkin baju inikah?


tak pon yang macam nih?


Tapi apa-apa pun memang syoklah mimpi tu. Mungkinkah aku akan bertemu dengan orang yang memiliki wajah seperti di dalam mimpiku itu? Persoalannya adakah dia adalah jodohku? Ataupun ianya hanyalah mainan mimpi semata-mata?har..har..har..korang pon mesti ada mimpi yang best-best kan.bolehla stori mori kat ruangan komen okeh.i pon nak tahu jugak sape yang penah mimpi tawen.hihi.sharing is caring.ye tak?heeee:D


 P/s :xceli agak segan untuk mengepostkan entry ini. Tapi dah aku taip takkanlah tak nak post kan.hahahaha.till then.chow! 

sekian;)


thanks for reading;)

27 orang menginap di sini:

hatima said...

hang gatai no smpi temimpi2 kawen ! hahahaa

cg_mila said...

hahahaha.tulah pasai.aku pon tataw apa kono ngn aku neyh!hahaha:P

hatima said...

ni mst sblm tido duk menung konon2 kawen hahahaha

cg_mila said...

oh tidaak.mne de weyh.aku rasa kes tersyok dkt mamat entry kt bwh ni lah.diorang kan kawen muda gak.haha:P

p/s :bila nk wt entry tuh.buatlah, buatlah..kikikiki:D

hatima said...

ceh , kat die watpe , hahahaha , entry tuh xdapat lah , la stat ! hahaha

farhana_acimek3 said...

wuhuuu!!beznye mmpi kahwen nak gak nak gak!!hahahhaha mood gatai**

cg_mila said...

hahaha.x sbr aku nk stori ke mu scara face to face.waaaa!gilak ah.mmg mcm real la mimpi aku neyh.fuuuuh:P

ANATI SOKI said...

wahahahaha/ best giler ar mimpi kawin! hheheheh... nk mimpi kawin jugakkk

cg_mila said...

fana~memang best weyh!!syok gilak.hahaha:P

anati~muahahaha.memang best!bkn stakat gile dhnie.gila meroyan!wakakaka:P

p/s : mimpi jekk woi.haha:D

Cik Mus said...

haish mila.....

cg_mila said...

huahuahuahua...haha!!terperanjatkah mus??:P

Cikgu Shura said...

npe wedding dress harus kaler biru??
haha

cg_mila said...

haha!aah kan.kenape lah ye.mimpi2 jekk mmg tgh pakai bju pngntin kaler biru!wakakakaka!!:P

sarah said...

jaan-jalan :)
jum kawen..! :D
haha

cg_mila said...

kalu yg ajak i ni lelaki kompem i nak!waah statement!x leh blah.haha!!mlm ni mimpi kawen lg.jom!hak3:P

mR KimEy said...

hihi...cikgu nie tak lama lagi ada lah yg dtg meminang nie...

cg_mila said...

wakakakaka!!kalaulah betol amiiin ah.hak3!gatai bebenor aku ari nih.heee:P

dayah SnoW Heuka said...

wahhh besnye.. tp dayah mimpi kawen gakk.. mimpi secret admirer dayah kahwin lain haha sadis kot..

siap tertanya2 lagi.. nape awk kahwin ngn dia.. wuuu T-T.. mjlis dia agak besar besaran yer :P

Syed Hilmi Syed Yahya said...

gtal eh,,,heheh,,x de ke gmbar bkl pengantin laki 2.,.?? x kn gmbar baju pengantin je kot,,,hahahah

Azwan Aziz said...

Dah xlama la tu yek...huhu

abiskan blaja dula dik, baru pk pasal kawen..hehe

cg_mila said...

dayah snow heuka~waaa.sadisnye!!x mo mimpi cmtu.xmo.6t mst nanges dlm mimpi tuh.haha.:P

syed hilmi syed yahya~haha!!kalu aku ni pelukis dh lme aku upload gmbar tuh kt cni wess.haha:P

a.a~heee.alah, calon pon x dak lg.mst lame lagiii.oke bos!habiskan stdy dulu yekk.heee:D

Syed Hilmi Syed Yahya said...

letak je gmbar syed hilmi syed yahya..ape salah nye,,,hehehe,,,just kidding..

cg_mila said...

wakakakakaka!ad org nak volunteer nampak.muahahahaha!:P

husniah zaimah said...

saye singgah n folo...

btw.. mimpi kawen awal2 pon xpe.. perancangan awal.xde r gopoh gapah nty. hihi

cg_mila said...

heee.tenkiu husniah.haha.prancangan awal gile nih.dlm mimpi lak tu.hebat bebenor.wakakaka!!:P

sugar2 kapas strawberry said...

hahahaha.da mimpi tu ada tnda2 la tuh.kekekekke

takboleh blah.myempat je lagi berfb masa nk kawen..hek3

cg_mila said...

wakakakakaa!taw x pe.musibatun betollah pesbuk nih.hahaha.:P