Sunday, October 10, 2010

Home Alone 5

Tajuk atas takde kena mengena dengan entry kali ini coz bukannye aku nak citer psl budak yang blakon dalam cter home alone 1,2,3,4 ke apa.Cuma bila aku tengok tajuk yang akan aku kupaskan mcm sesuai jek ngn tajuk tue.so, kira okela balalang.hehe.Adakah anda jenis yang suka bersendiri?sila jawab pertanyaan saya dengan jujur.hek4.Tapi kalau sememangnya anda nie jenis yang suka bersendiri, sebagai contoh, suka makan sorang2, stadi sorang2, jalan sorang2, mandi sorang2, eyh clap.mandi mmg kena sorang2 jep.x ley lebih dari sorang, kan masing2 da besar.hohoho!:P..kali ni aku ada beberapa tips yang memang loqlaq sikit.Contohnya la kan, anda dok hostel then x brapa nak suka ngn rumate anda.Kiranya mmg x ngam la.Lagi2 anda nie memang jenis yang suka bersendiri. Nie ada tips untuk mnjadikan rumate anda gila then, anda bolehla konker (sila abaikan jika salah ejaan) bilik tu sowang2 bila dia dah cabut lari ataupon dah check in tanjung rambutan.muahahaha:P



20 Cara Menjadikan Rumate Anda Gila



1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bahawa takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horeeyy…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk di depan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.


P/s : korang janganlah buat perkara2 sedemikian.silap ari bulan kang bukan rumate anda yang check in tanjung rambutan, tetapi ANDA.BEWARE!hahaha:P

p/s/s:hiburan semata2.jangan ambil serius.

sekian;)

thanks for reading;)

8 orang menginap di sini:

azwa_amani said...

hahahah..ni mesti mila pernah uat kan...sangat lawak...shuke shuke...

h said...

gila viva la kalau dapat bwat cmtu , mcm dah takde keje lain , hahahahahaha

cg_mila said...

awin~muahahaha!tak penah uat lg awin.tp tringin gak nak buat yg number 18 tu..hik3:P

tima timo~HAHA!mu wt la.kompem boley bilik sowg2.kn bilik hostel mu kecik jep.hahaha.

farhana_acimek3 said...

gelak guling2...wahh..nk try la wat....huhuhu nk wat kain kapan uh lah hahahha

cg_mila said...
This comment has been removed by the author.
cg_mila said...

muahahahaha!jangan fana!!!!6t rumate u lari check in tanjung rambutan..fana lak check in batu dua..kui3:P

Tihara said...

budak yg belakon home alone tu still acting lagi ke ? ;)

cg_mila said...

tihara~xtawla pulak.rasanya x dh kot.stadi la pulak.ngeh3:P