Sunday, December 26, 2010

Bila Kita Minat Dia

Hai. Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak share stori sikit pasal satu kisah yang saya baca kat satu laman sesawang yang agak femes. Mari kita selami.hehe:)

Saya percaya semua orang mesti ada crush kt seseorang kan.kan?kan?kan?tak kire ah laki ke pompuan.

bila kite minat kat orang tu kite asyik berharap dia muncul depan kite..kite dok bace jampi serapah mintak-mintak kita dapat jumpe dia.haha. Pastu kalo dia lalu sebelah kite, kite mula pura-pura tak nampak tapi dalam hati ‘haish…cepat la tegur..aku dah jalan punya slow ni’..haha..aku tau korg memang camni sebab aku pon salah sorang dalam golongan tu (dulu-dulu lah)..^_^

Bile dia tegur, time dok depan dia muke maintain je kan..cakap-cakap & tanya dia cam kawan biasa je..lepas dia pergi je..peh..kalo ad kerusi depan korang, confirm patah sebab korang sepak..hehe.. punye la happy padahal dia just tnye ‘watpe tu’. tapi bile dia xtego kite, mula lah.. masuk bilik muke cam mati laki.. mula dok pkir pelik-pelik ‘nape dia xtego aku tadi..nak kata xnmpak, aku dah lalu sebelah dia..ke dia dah tau aku suke dia, dia xnak layan aku ke..ke dia…..or dia…..’.mule la korang melalut dok pikir apa sebab dia xtgor korang.

lagi 1, kalau korang suke kat dia, mule la kawan-kawan korang jadi mangsa..lagi-lagi yang mane rapat dengan korang.. tiap-tiap hari nak cite sal mamat tuh.. berdarah telinga kawan-kawan korang tu taw..roommate apetah lagi r..cam orang gila dok dengar kita bercerita tapi kawan-kawan kite memang baik.. walaupun dah tau jalan cite tu, diorang tetap dengar..*thnx r roommateku n kawan-kawan yang menahan telinga*

bila waktu cuti sem, pergh! lagi r..dah r xleh tengok muke dia..seb baik ad fb [connecting people]..haha..tapi bile dia on9, xtau nk tegur ape.. so, korang tengok jela.. bile sekali dua nak tegur 'hai' boleh tahan lagi.. tapi kalo tiap-tiap ari kita nak tegur dulu, argh mula lah rase segan..so terpaksa la tahan hati..

kalo kite nampak barang-barang yang dia suke, kite pun jadi suke kat barang tu..dia suke minum air oren brand X, kite pun suke.. asal g kafe je, nak beli air dan amek ape yang dia suke.. bile nk beli ice cream pon ingat dia.. tapi bila kite nk beli asam tetibe teringat dia biasa kate ‘makan asam xelok..jangan beli’..trus xjadi nk bli..mak larang jangan makan asam kemain lagi susah nak dengar tapi bila dia cakap camtu je terus dengar. tapi bile depan dia, terus g beli asam.. saje je kan nak attention dia..

last skali r..korang mesti berharap 1 hari nanti korang leh confess kat dia..n diterima..tapi untuk mase sekarang korang hanye tengok dia dari jauh je *yg dekat tu ok la*..macam kwan-kawan saya kate ‘g je la confess kat dia’..ape diorang ingat aku confess ni cam nk beli gula-gula ke hape..senang-senang je. kena r ada azam yang kuat, spek muke tebal baru leh confess..

So, kepada sesiapa yang ada crush tu r, saye sangat paham perasaan n keadaan korang..tp yg penting kita kena la sayang lebih yang kat atas, THE ONLY ONE..dan jugak FAMILY kita..


see??takde salahnya kalo kita cuba kan.hehe.


haa.apamacam??korang mesti ada pengalaman yang macam ni jugak kan?lebih-lebih lagi gurls la.hehe.Menurut aku memang tak salah untuk kita mencuba.jangan takot untuk direject, tapi cubalah untuk ketahui hatinya.hehe.aku brani cakap jekk tapi sampai sekarang takot nak luah!(tapi aku rasa dia dapat agak.)hahahaha.:P

p/s : credit to hana7068

sekian;)

thanks for reading;)

19 orang menginap di sini:

sugar2 kapas strawberry said...

yg silapnya..sy crush ngn org ni da lama da..since foundation..then dia hny buat first year dia kat sini..second year dia smbg tmpt lain..so bila dia da xde bru sy ckp yg sy suke dia..bila dpn mata xnk ckp

Cik Mus said...

like. hehe

cg_mila said...

sugar2 kapas strawberry~hmm.biasalah tu kan.bila dia dh takde brula nak ckp.sbb bila kita dh luahkan & kena reject ke hape bru kite tak rasa malu.tp mst rasa nyesal jgk kan x ckp awal2.huhu

mus~hehehe.like2;D

zatil said...

omaigod.tabiat saya adalah tak boley ternampak lelaki hensem.tiba2 jantung berdebar sakan n timbullah lilitan love berterbangan di sekitar kepala.
deym! hahahah begitulah cerita,saya suka tgk yg good looking tapi tade la sampai nk ushar2 ;p tapi,lau dapat memang kopem wat nasi minyak ajak 20 biji kampung hadir kat uma.
p/s::cikgu,ayat saya banyak salah kan?

cg_mila said...

hahahahahaha!complete!bagus noks.haha.pastikan 20 BIJI kg tu trmasuk dlm kg mila okeh!miahahaha;D

p/s : bnyak nyah.terbelit2 lidah nk bc!kakakakaka:P

Azwan Aziz said...

kalo minat bagitau jela dik... kalo segan anta la surat cinta wangi... kalo xpandai wat, meh nak ajar...hehe

farhana_acimek3 said...

huuuuuuu teringat ,kisah dulu...

cg_mila said...

hahaha.cik abg a.a nk tulun ajarkan.wakakakakaka.takmo2.nt jiwang2 karat blaka ayat lam surat tuh.haha:P

cg_mila said...

fana~hehe.jeng..jeng..jeng..mengimbaukembali masa dulu2.haha;D

E.d.Y said...

jgn lambat2..nnt kene kebas

Azwan Aziz said...

ayat jiwang barula melekat...hehe

cg_mila said...

edy~hehe.tao!tp takotlah.kui3:p

a.a~muahahahaha!ni mst dh pnah buat bbrapa kali kn.hihi.tp pnh melekat tak??ngeh3;P

Azwan Aziz said...

mestila melekat... tp sume dah tinggal kenangan je...haha

cg_mila said...

hahahahahahaha.alahai.dh jdik knangan plak dh.hehe.xpe2, try buat lg surat cinta wangi 2.kot2 ad rezeki kn.hak3;P

diana sofian said...

hahaha.. btol ckp cg_mila tu.... :D

teema chan said...

wah , cg mila hang pon tengah fallin love ke ? hehehe

cg_mila said...

diana sofian~hehe.am i rite?tehee;D

teema~hahaha.otw!hak:P

teema chan said...

otw ?????????????? mu ngn peye hah ? hehehehheee

cg_mila said...

hahahaha.ngn nickhun skunk.hek3;P