Monday, June 14, 2010

Day 1

Alhamdulillah syukur ke hadrat Ilahi aku sekeluarga selamat pergi dan selamat kembali ke rumah semula.

Tarikh : 10hb June 2010
Masa : 7.30 pagi
Tempat : Besut Terengganu.

Kami bertolak kul7.30 pagi.Awal giler beb!.sbabnya kami bertolak awal adalah kerna nk bajet masa nak g tengok adekku bermain bola tampar.So, mmg awal la kitorang sampai sna.Kul11.30 kami dh berada di rumah mak sdare ku di Sg. Petani.Kami makan2 & minum2.Kebetulan dye bukak gerai makan.so, kitorang makan nasi tunjuk jela.(korang paham x nasi tunjuk tue hapa?hihihi.)aku pon nak tergelak tyme mak aku ckp mcm tuh.nasi tunjuk tue adalah nasi free jela.pakat tunjuk jew nak lauk apa.semua dah ad depan mata.hahaha.tapi aku tak makan pon disebabkan gara2 aku muntah darah dlm keta.so, aku tak dak mood nak makan.so, minum ayaq jela.lpas siap2 makan n minum kami pon bertolak ke umah tok & tok wan.smpai2 jew, da kol2.YES!sempat tgok cter alisa kt umah atok.lpas jew solat terus melangut tv.hahaha.padahal perot dh lapar giler gara2 jual mahal sgt kt umah mak sdare aku td.so, aku bedal jew keropok lekor dibwa sbg bekal td.haha.padan la muka hang tuh.tanak makan sgt.aku insaf oke!len kali aku akan makan.kami pon rehat2 la jap.lpas nie nak p Perlis terus.nak p tgok adek ku yg 2org itu.

then kami bertolak p perlis lpas hbis mnonton cter alisa.hehe.harus oke habiskan crite ni dulu.haha.tibanya di perlis kami nak p carik Stadium Sultan Abdul Halim.habis satu alor setar tue kami duk pusing.tak jumpe2 jugak.hahaha.mmg lawak la.smpai nak habis minyak keta.so, sebelom meneruskan lagi pencarian kami.apa kata p isi minyak keta dulu.so.p la isi mnyak keta dulu.hu2.alang2 tue, kami pon tanya la dkt abang yang dok jaga kt ctu kt mana stadium.so, dye pon tunjuk la arah.ha, tudia.bukan men dekat dh.hehe.so, tak yah risau2 la.tapi hampeh tol la.kami nk p stadium lain, dye p bgtau Stadium Darul Aman plak.mmg lain la.akhirnya aku mngambil jalan dgn send mesej kat kawan aku yang duk alor star tue.dgn mengikut petunjuk beliaw akhirnya kami berjaya menemui Stadium tersebut.tenx tu Puteri Nur Diana.disebabkan masa kami dihabiskan untuk mencari stadium tersebut.kami terlepas la game adekku itu.tp x pe.esok ada lagi satu game.so, kitorang nak p tengok esok jela.(perot aku berirama dengan kencang tyme tuh)

malamnya plak kitorang p kat adekku yang men catur kat kangar plak.nseb bek yang nie tak makan langsat (sesat) dh.law x mesti smpai tgh malam carik x jumpe2.haha.then, aku tidoq umah mak sdare aku.sebelom tidoq p.lang aku bawak kitorang p makan kt luaq.alasannya adalah kerna aku lapaq!!!hahaha.sharian tak sentoh nasi.dhla mutah kedarah dlm keta.hu2.mana tak lapaqnya.lapar giler nak mampos.wah.mmg kenyang giler la.lauk manyak nak mampos.nsib bek aku ada.!habis semua lauk.hahahaha.(gelak jaat nih)alhamdulillah.aku tidoq dengan nyenyak pd mlm itu.


seeeeeeeeeeeee.!!!adekku ini smpai 2gelas dye baham taw!nie nasi n lauk x smpai lagi.dua gelas dh hbis sblom nc smpai taw.hahaha.mmg r beliaw ini.ish3.dhla kedekut taw.org nak rasa pon tak bagi.hahaha.

thanks for reading;)

2 orang menginap di sini:

tima said...

weehheee . nasi tunjuk ?

starlite said...

haha.ye nc tunjuk.ngaaa~pnah makan??